“Kiss of the Spider Woman” geannuleerd

Op donderdag 30 juni 2016 maakte Vlaams minister van cultuur Sven Gatz de structurele subsidies voor de periode 2017-2021 bekend. Judas TheaterProducties (JTP) viel uit de boot en zal daardoor geen subsidies meer ontvangen voor de komende 5 jaar. Dit heeft als direct gevolg dat wij de musical “Kiss of the Spider Woman” noodgedwongen moeten annuleren. De musical zou spelen van 10 februari tot en met 5 maart 2017 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

JTP gooide de afgelopen jaren hoge ogen met vernieuwende musicalcreaties zoals “Lelies” (2011), “Josephine B.” (2013), “Pauline & Paulette” (2014) en “De Muze van Rubens” (2016). Op 18 november 2016 gaat de nieuwe musical “De Rozenoorlog” in première. Het wegvallen van de subsidies heeft geen impact op deze musicalcreatie. Zowel de speelreeks in het Fakkeltheater als de geplande tournee door Vlaanderen gaan gewoon door. “De Rozenoorlog” zal te zien zijn tot en met 4 februari 2017 en zal daarmee voorlopig onze laatste musicalcreatie zijn.

De voorstellingen van de musical “Kiss of the Spider Woman”, die gepland stonden van 10 februari tot en met 5 maart 2017, worden wel geannuleerd. Dit is een direct gevolg van het wegvallen van de structurele subsidies. Zonder die financiële ondersteuning is het voor ons onmogelijk om deze award-winnende musical op korte termijn te produceren. Iedereen die reeds een ticket boekte voor “Kiss of the Spider Woman” zal door het Fakkeltheater worden gecontacteerd. Zij kunnen hun ticket omboeken naar een andere voorstelling of krijgen hun geld terug gestort.

Op dit ogenblik is de toekomst van JTP onzeker. Wij betreuren de beslissing van minister Gatz en onderzoeken momenteel op welke manier toekomstige projecten toch gefinancierd zouden kunnen worden. Het is echter nog te vroeg om hier nu al uitspraken over te doen. Wel willen wij er alles aan doen om het musicalgenre in Vlaanderen te redden en een constructief en gedegen volwassen musicalaanbod te kunnen blijven creëren.