Judas Theaterproducties

2019-2020

In “Liedjes van Annie” brachten Lucas Van den Eynde, Maike Boerdam en Sam Verhoeven een hommage aan Annie M.G. Schmidt. Ze werden begeleid door een driekoppig combo onder leiding van Pol Vanfleteren. De voorstelling ging op 19 oktober 2019 in première.

2018-2019

Deze hartverwarmende feelgoodmusical was vanaf februari 2019 te bewonderen in Theater Elckerlyc. De voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige film van Dominique Deruddere, betekende het musicaldebuut van Joke Emmers en Sven De Ridder.

2017-2018

In februari 2017 creëerden Allard Blom, Sam Verhoeven en Martin Michel de musical “Goodbye, Norma Jeane”, een intrigerende voorstelling over de laatste avond uit het leven van Marilyn Monroe. De voorstelling trok in 2018 op tournee door Vlaanderen.

2016

“De Rozenoorlog” is een zwarte musicalcomedy gebaseerd op de bestseller “The War of the Roses” van Warren Adler. Deze voorstelling ging op 18 november in première in Antwerpen en trok daarna door heel Vlaanderen.

2016

Judas TheaterProducties vzw en Uitgezonderd. Theater! sloegen de handen in elkaar voor een herneming van de musical “Muerto”, een beklijvende voorstelling over kindsoldaten in Colombia.

2016

In februari 2016 ging alweer een nieuwe musicalcreatie van Judas TheaterProducties in première. “De Muze Van Rubens” is een intrigerende musical over Helene Fourment, de tweede vrouw van Rubens.

2015

De succesmusical “Lelies” werd in oktober 2015 tweemaal opgevoerd onder begeleiding van het symfonisch orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot. Een unieke belevenis!

2015

Toen op 30 december 2011 het doek viel over deze voorstelling wist iedereen: dit is niet het einde van “Lelies”. Drie jaar later bracht Judas Lelies terug tot leven met een tournee door Vlaanderen en enkele voorstellingen in Nederland.

2014

Begin 2014 ging de hartverwarmde voorstelling “Pauline & Paulette” in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater in Antwerpen. Deze muzikale praline trok vervolgens door heel Vlaanderen om opnieuw te eindigen in Antwerpen.

2013

In juni 2012 kreeg producent Judas TheaterProducties groen licht van de Commissie Muziektheater van de Vlaamse Gemeenschap. Op 24 februari 2013 ging de gloednieuwe musicalcreatie “Josephine B.” in première in de Rode Zaal van het Fakkelteater te Antwerpen.

2012

In het najaar van 2012 pakte Judas Theaterproducties uit met de Vlaamse theaterversie van de legendarische BBC-comedyserie “Keeping up appearances” onder de naam “Schone Schijn”. Myriam Bronzwaar en Carry Goossens speelden de hoofdrollen van Hyacinth Bouquet en haar sloef van een echtgenoot, Richard.

2011

Op 20 november 2011 ging een nieuwe musicalcreatie van Judas TheaterProducties in wereldpremière: “Lelies”.
Deze voorstelling werd geregisseerd door Martin Michel, teksten en muziek zijn van Allard Blom en Sam Verhoeven. Op de Vlaamse Musical Prijzen van 2012 kaapte “Lelies” de meeste prijzen weg.

2011

Anne Mie Gils stond in 2011 dertig jaar op de planken. Dat wilde ze graag vieren met een bijzondere voorstelling, “Onderweg”, met daarin haar mooiste momenten, strafste toeren, gemiste kansen en stoutste dromen. Deze solovoorstelling van Anne Mie Gils was te bewonderen in de Rode Zaal van het
Fakkelteater.

2010

Mitta Van der Maart, Wanda Joosten, Hilde Van Hulle en Anne Mie Gils vormen al jaren het kwartet: “No Nonsense”. En deze dames maakten in september/oktober 2010 een nieuwe voorstelling getiteld: “Never Give Up On The Heart”. Deze swingende productie speelde in het Fakkelteater en trok met veel verve doorheen de Vlaamse cultuurcentra.

2010

In juni 2010 ging Ann Van
den Broeck met haar eerste solomusicalvoorstelling in première: “The Musical Songbook”. Deze productie kende veel bijval en reisde tot en met maart 2011 langs de Vlaamse cultuurcentra.

2010

“Ganesha – Een Perfecte God” van Allard Blom en Rhody Matthijs, gebaseerd op ‘A Perfect Ganesh’ van Terrence McNally werd in de pers omschreven als de beste musical van 2010. Op maandag 27 september 2010 werd deze productie dan ook bekroond met maar liefst vijf Vlaamse Musical Prijzen. Het succes van deze voorstelling zorgde ervoor dat “Ganesha” hernomen werd in november/december 2010 in de Zwarte Zaal van het Antwerpse Fakkelteater.

2009

In november 2009 ging “Je Anne” in première in een regie van Brigitte Odette. Een beklijvend stukje muziektheater dat niemand onberoerd liet met een schitterende An Vanderstighelen in de rol van
Anne Frank.

2008

Met “The Last 5 Years” bracht JTP haar eerste professionele musical op de planken. Deze musical van de Amerikaanse schrijver en componist Jason Robert Brown werd al met succes in London en New York gespeeld en vertelt het verhaal van een stukgelopen relatie tussen twee jonge, ambitieuze mensen. Op de Vlaamse Musical Prijzen van 2008 viel “The Last 5 Years” vier keer in de prijzen.

2007

De eerste professionele première beleefde Judas met “The Party Is Over”, van en met Anne Mie Gils en Pol Vanfleteren. Anne Mie vertelt het levensverhaal van tien zangeressen die allen op jonge leeftijd aan hun einde kwamen. Op 24 november 2007 ging deze productie in première en speelde
daarna meer dan vijftig voorstellingen.

2006
2000

Judas TheaterProducties is een professioneel Vlaams musicalhuis dat zich de afgelopen jaren in de kijker werkte met producties die telkens vernieuwend, actueel, geëngageerd en ruimdenkend waren. “The Last 5 Years” (2008), “Ganesha” (2010), “Lelies” (2011 / 2015), “Josephine B.” (2013), “Pauline & Paulette” (2014), “De Muze Van Rubens” (2016), “Goodbye, Norma Jeane” (2017/2018) en “Iedereen Beroemd” (2019) werden door pers en publiek unaniem geprezen. De voorbije jaren sleepte het productiehuis al meer dan 14 Vlaamse Musicalprijzen in de wacht, waaronder driemaal de prijs voor Beste Musical.

Door telkens eigen creaties te ontwikkelen, draagt Judas bij tot de ontwikkeling van een Vlaams musicalgenre, dat ook in het buitenland opgepikt wordt. Met de creatie “Lelies” maakte het productiehuis in de lente van 2015 voor de eerste keer de oversteek naar Nederland. Ook werd er een samenwerking op poten gezet met het nieuwe Nederlandse productiehuis De Theater BV. Deze samenwerking resulteert in een Nederlandse versie van “Goodbye, Norma Jeane”, die in februari 2020 in première zal gaan.

Sinds 1 januari 2013 werd Judas TheaterProducties structureel gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid. Deze subsidies vielen weg vanaf januari 2017, maar het productiehuis is vastberaden om door te gaan en gaat daarvoor op zoek naar alternatieve financieringsbronnen.

 

Mission Statement

Als professioneel, Vlaams musicalhuis is vindt Judas TheaterProducties (JTP) het haar taak om het musicalgenre in Vlaanderen verder te ontwikkelen. Jaarlijks brengt JTP een musicalcreatie van eigen bodem.De thema’s die aan bod komen in onze musicalcreaties zijn telkens maatschappelijk relevant. “Ganesha” handelde over geloof en spiritualiteit, “Lelies” kaartte de problematiek aan van discriminatie tegenover holebi’s, “Josephine B.” handelde over rassendiscriminatie en “Pauline & Paulette” ging over ouderenzorg. De maatschappelijke relevantie combineert JTP met laagdrempelige voorstellingen. Jong en oud is welkom op één van onze musicals, de ‘zware’ thematiek staat een ontspannen avondje theater niet in de weg.

Het maken van eigen producties heeft als voordeel dat de producent constant prospecteert in het werkveld. In Vlaanderen is er grote behoefte aan een nieuwe generatie schrijvers, componisten en theaterregisseurs. Dankzij onze creaties ‘ontdekken’ wij veel jong talent, het is onze taak om dit talent optimaal te begeleiden bij het ontwikkelen van een nieuwe productie.

Sinds 2013 zijn onze voorstellingen te bekijken in heel Vlaanderen. Vóór 2013 speelde JTP enkel in Antwerpen, sinds “Pauline & Paulette” zijn onze voorstellingen te zien over heel Vlaanderen. Die spreiding in de regio zorgt ervoor dat onze producties te zien zijn in elke Vlaamse provincie.

Judas TheaterProducties vzw is actief bezig om samenwerkingen aan te gaan met collega-producenten, in binnen-en buitenland. Zo was er een sterke verwantschap met het Nederlandse productiehuis ‘M-Lab’, die resulteerde in een reeks voorstellingen van “Lelies” in Amsterdam in de lente van 2015. Daarnaast werkt JTP actief samen met het Vlaamse ‘Uitgezonderd. Theater!’. De eerste coproductie “Muerto!” ging in maart 2016 in première. Sinds het voorjaar 2018 werd er een samenwerking op poten gezet met het nieuwe Nederlandse productiehuis ‘De Theater BV’. Deze samenwerking resulteert in een Nederlandse versie van “Goodbye, Norma Jeane”, die in januari 2020 maar liefst 80 keer te zien zal zijn bij onze Noorderburen.

Wie is wie?

Artistiek Leider
Sam Verhoeven
sam@judastheaterproducties.be
Zakelijk Leider
Frank Aernout
frank@judastheaterproducties.be
Gedelegeerd Bestuurder
An Sluydts
an@judastheaterproducties.be
Productie/Office Management
Marijntje Vercammen
marijntje@judastheaterproducties.be